Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
G7 ülkelerine yeni rakip E7 ülkeleri PDF Yazdır e-Posta
21 Ocak 2010

Image

Pricewaterhouse-Coopers (PwC) şirketinin 2020 yılında gelişmekte olan 7 ülkenin (E7) ekonomik büyüklükte sanayileşmiş ülkeler olarak adlandırılan G7'yi geçebileceği bilgisine yer verildi. E7 ülkeleri arasında Türkiye'de var!

Uluslararası Danışmanlık Şirketi Pricewaterhouse-Coopers (PwC), 2020 yılında gelişmekte olan 7 ülkenin (E7) ekonomik büyüklükte sanayileşmiş ülkeler olarak adlandırılan G7'yi geçebileceğini bildirdi.

PwC'nin yayımladığı raporda, Çin ekonomisindeki hızlı büyümenin E7 ülkelerindeki büyüme için motor güç oluşturduğuna işaret edilerek, Çin ekonomisinin 2020'de ABD'nin önüne geçerek dünyanın en büyük ekonomisi olmasının beklendiği belirtildi.

Raporda, Çin'deki büyüme hızında gelecek 20 yılda yavaşlama beklenmesine rağmen, Çin'in dünyanın en büyük ekonomisi haline gelmesiyle Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya, Meksika, Endonezya ve Türkiye'nin yer aldığı E7 ülkelerinin 2020 yılında G7 ülke ekonomilerinden büyük olabileceği kaydedildi.

PwC, ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada'dan oluşan G7 ülke ekonomilerinin 2000'de E7'nin iki katı olduğunu hatırlattı. Ancak, geçen 10 yılda gelişmekte olan ülke ekonomilerinin gelişmiş ülkelere nazaran belirgin bir şekilde ilerleme kaydettiğini ifade etti.

G7 ile E7 ülkeleri arasındaki farkın bu yıl yüzde 35 oranında azalmasının beklendiğine dikkat çeken PwC, gelecek on yılın sonunda bu farkın tamamen ortadan kaybolabileceğini vurguladı.

Eğilimin gelecek 10 yılda da devam etmesinin beklendiğine işaret eden PwC, 2030'larda Çin, ABD, Hindistan, Japonya, Brezilya, Rusya, Almanya, Meksika, Fransa ve İngiltere'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi olmasının beklendiğine işaret etti.

AA