Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İşverenin sigorta prim borcuna taksit yolda PDF Yazdır e-Posta
26 Mart 2009

Image

Küresel krize yönelik önlem paketine bir yenisi daha ekleniyor. Hükümet, işsiz sayısının 3 milyonu aşmasının ardından işvereni rahatlatacak formüller üzerinde duruyor.

Henüz netleşmeyen çalışmaya göre işverenin üzerindeki prim ve vergi yüklerinin belirli bir süreyle hafifletilmesi öngörülüyor. SSK prim ödemelerinin 3-5 ay gibi kısa süreliğine ertelenmesi düşünülüyor. İşçi çıkarmayan patrona da kredi desteği planlanıyor. Ücretlerden alınan Gelir ve Damga Vergisi gibi yüklerin de belli süreliğine ertelenmesi söz konusu. Düzenlemenin uygulamaya geçmesi halinde reel sektör finansman açısından rahatlarken, işsizlikle mücadelede de mesafe alınacak. Üç bakanlığın ortaklaşa yürüttüğü çalışma, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda masaya yatırılacak. Konuya ilişkin bilgi veren yetkililer, işsizlik oranındaki yükselişin tehlikeli olduğunu belirterek işverenin prim yükünü belirli bir süre öteleyerek rahatlık sağlanmasının amaçlandığını kaydetti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise küresel ekonomik krizin Türkiye'ye etkilerinin azaltılması amacıyla açıkladıkları 4. pakete, yenilerinin ilave edileceğini belirterek, özellikle de işsizliğe çözüm bulacak önlemlerin devreye sokulacağını bildirdi.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=828080&title=isverenin-sigorta-prim-borcuna-taksit-yolda