Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
50'den fazla işçisi olan patrona VİP muamele PDF Yazdır e-Posta
04 Şubat 2009

Image

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 50'den fazla çalışanı bulunan büyük işverenler için özel sosyal güvenlik merkezleri açmaya hazırlanıyor. İşverenler buralarda SGK ile ilgili tüm işlemlerini sıra beklemeden süratli bir şekilde yaptırabilecek.

Maliye Bakanlığı da 2 yıl önce büyük mükellefler için VİP Vergi Dairesi kurmuştu. Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Pekten, başkentteki VİP sosyal güvenlik merkezini 3 ay içinde hizmete açacaklarını söyledi. Pekten, buradan Ankara'daki 800 bin istihdamın yaklaşık 380 binini gerçekleştiren büyük işverenlerin yararlanacağını söyledi. Yeni merkezde patronlarla doğrudan müdür ve müdür yardımcıları ilgilenecek. Basın mensupları ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelen Ali Pekten, "3 ay içinde büyük işverenlerin takibini özel sosyal güvenlik merkezimizde yapmaya başlayacağız." dedi. İstihdam sağlayarak ekonomiye büyük katkı yapan işverenlerin belge ve işlemler için sıra beklemesini istemediklerini ifade eden İl Müdürü, "Kurumun prim alacaklarının büyük bölümü, 50 ve üzerinde işçi çalıştıran yerlerde bulunuyor." açıklamasını yaptı. Yeni merkezde alacak ve borç takibinin de hızlı yapılacağını ifade ederken, böylece tahsilatın kolaylaşacağını aktardı. Ankara'daki VİP işveren merkezi, Mithatpaşa Caddesi'ndeki Yenişehir Sosyal Güvenlik Merkezi'nin 3-4. katında hizmet verecek. İlerleyen günlerde İstanbul'da da VİP sosyal güvenlik merkezi hizmete girecek.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=812899&title=50den-fazla-iscisi-olan-patrona-vip-muamele