Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
FİNANSMAN GİDER KISITLAMASI ÖZELLİKLİ HUSUSLAR PDF Yazdır e-Posta
03 Mayıs 2024

*  Yabancı Kaynakları Öz Kaynakları Aşan Mükellefler Finansman Gider Kısıtlamasına Tabidir.

* Vergi Usul Kanununun 262. Maddesine Göre Yatırımın Maliyetine Eklenen giderler Finansman Gider Kısıtlaması Kapsamı Dışındadırlar. ( Damga Vergisi , Harçlar, Noter, Tapu, Mahkeme, Değer Tespiti, Danışmanlık, Komisyon Ve İlan Giderleri, BSMV)

*  Teminat Mektubu Komisyonları, Tahvil İhracı İle İlgili Olarak Yapılan Baskı Ve Benzeri Giderler İle İpotek Masrafları Gibi Herhangi Bir Yabancı Kaynak Kullanımına Bağlı Olmaksızın Yapılan Giderlerin Gider Kısıtlamasına Konu Edilmesi Söz Konusu Değildir. Aynı Şekilde Bir Finansman Gideri Olmayıp Finansman Geliri Azalması Niteliğinde Olan Erken Ödeme İskontoları Veya Peşin Ödeme İskontoları Da Finansman Gider Kısıtlaması Kapsamı Dışındadır. 

* Her Bir Geçici Vergilendirme Döneminin Son Günü İtibarıyla Finansman Gider Kısıtlaması Öncesi Vergi Usul Kanununa Göre Çıkaracakları Bilanço Esas Alınmak Suretiyle Öz Kaynak Ve Yabancı Kaynak Mukayesesi Yaparak Finansman Gider Kısıtlamasına Tabi Olup Olmayacaklarını Tespit Edilir.

ERSAN KARACA

 

ERSAN KARACA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR