Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Katılım payına katılmıyorlar (20.01.10) PDF Yazdır e-Posta
20 Ocak 2010

Yılbaşından itibaren yürürlüğe giren, özel hastanelerin hastalardan alacağı farkların yüzde 70'e kadar artırılması uygulamasına karşılık, bazı hastaneler farkı tamamen kaldırdı. Yılbaşında yürürlüğe giren ve vakıf üniversiteleri dahil, özel sağlık kuruluşlarının, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nca belirlenen bedelin en fazla yüzde 70'ine kadar ilave ücret alabilmesine yönelik uygulama, Kayseri'de aksi bir uygulamaya neden oldu.

DÜZENLEME HATASI...

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Opr. Dr. Reşat Bahat,yeni uygulama kapsamında özel hastane ve sağlık kuruluşlarının bazı standartlara göre sınıflandırılmasının birtakım sıkıntılara neden olduğunu bildirdi. Hastanelerin sınıflandırılmasındaki standartların halen tartışıldığını ve yeniden sınıflandırmadan söz edildiğini ifade eden Bahat, bu tür bir uygulama yerine, adil bir rekabet ortamında alınacak farkların serbest bırakılması gerektiğini savunan Bahat, illerdeki hastane sayısının, özel veya devlete ait olup olmadığına bakılmaksızın planlanması gerektiğini belirtti.

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/Default.aspx?t=20.01.2010&i=236495