Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vizelerin kaldırılması nakliyecileri umutlandırdı (18.01.10) PDF Yazdır e-Posta
18 Ocak 2010

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, hükümetin, vizesiz geçişlerle ilgili yaptığı çalışmalardan umutlu olduklarını belirterek, ''Bizim için asıl önemli olan, ticaretin ve taşımacılığın yoğun olduğu ülkelerle vizesiz geçiş uygulamasının sağlanması'' dedi.

Dinçşahin, UND'nin yol haritasını belirlemek üzere düzenlenen çalıştaya katılmak üzere geldiği Mersin'de, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, 2009 yılını yüzde 20'lik kayıpla kapattıklarını ancak, 2010'dan umutlu olduklarını söyledi.

Geçen yılın kötü izlerini silebilmek için sektörde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Dinçşahin, tüm dünyada uzun yıllardır uygulanan lojistik köy projesinin Türkiye açısından önemli olduğunu vurguladı.

Projenin verimlilik, maliyet düşürme ve dış ticarete katkı gibi birçok farklı alanda kazanımlar sağlayacağını anlatan Dinçşahin, ''Bölgenin gelişimi için lojistik anlamda büyük önem taşıyan Mersin, bu konuda diğer bölgelere göre bir adım önde. Biz ilk lojistik köyün Mersin'de kurulabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beklentimiz, kamunun da bu konuda üzerine düşeni yapması'' dedi.

VİZELERİN KALDIRILMASI

Hükümetin, vizesiz geçişlerle ilgili yaptığı çalışmaların kendilerini umutlandırdığını vurgulayan Dinçşahin, şöyle konuştu.

''Bizim için asıl önemli olan, ticaretin ve taşımacılığın yoğun olduğu ülkelerle vizesiz geçiş uygulamasının sağlanması. Ülkemizle arasındaki vize engelini kaldıran her ülke, bizi daha da mutlu ediyor. Çünkü vize işlemleri, bizi hem ekonomik açıdan hem de zaman anlamında oldukça yoran bir süreç. Özellikle geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Rusya ile vizelerin karşılıklı kaldırılması yönündeki çalışmayı önemsiyoruz. Bu gerçekleştiği takdirde olumlu etkilerin yaşanacağı sektör büyük bir ivme kazanır.''

Türkiye'de dünyanın en pahalı akaryakıtının tüketildiğini savunan Dinçşahin, hükümetin bu konuda yeni bir düzenleme yapmaması halinde, taşımacılık sektörünün ayakta kalmasının mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.


http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=941708&title=vizelerin-kaldirilmasi-nakliyecileri-umutlandirdi