Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Şirket yöneticileri krizde teknoloji yatırımına sarıldı (08.01.10) PDF Yazdır e-Posta
08 Ocak 2010

HP'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre işletmeler belirsiz ekonomide teknoloji yatırımlarını artırıyor.

Araştırmada kuruluşların yüzde 80'inin teknolojiye yatırım yapmayı düşündüğü görülüyor.
 
İşletmeler belirsiz ekonomide teknolojiye gittikçe daha çok yatırım yapıyor. HP'nin dünya çapında gerçekleştirdiği yeni bir araştırmaya göre bilgi teknolojisi direktörlerinin (CIO'lar) yarısından fazlası işletme ihtiyaçlarını karşılamak için BT yatırımlarına hız verdiklerini ve yeni teknolojiler kullandıklarını belirtiyor.

CEO'lar ile genel müdürlerden oluşan 150 üst düzey yönetici ve CIO'lar ile operasyon direktörlerinden oluşan 400 teknoloji uzmanıyla yapılan görüşmeleri kapsayan araştırmaya göre, üst düzey yöneticilerin yüzde 90'ı ekonomideki belirsizliğin önümüzdeki birkaç yıl boyunca süreceğine inanıyor. CIO'ların yüzde 70'i, yeni ekonominin iş planlama yöntemlerinde değişiklik yapılması gerektirdiğini düşünüyor. Bu yöneticilerin yüzde 75'i BT departmanlarının bir işletmenin başarıyı yakalamasında büyük öneme sahip olduğu kanısında ve yüzde 80'i, pazarda rekabet gücünü artırmak isteyenlerin BT'ye daha fazla yatırım yapması gerektiği yönünde fikir belirtiyor.

Araştırmada kuruluşların yüzde 80'inin değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılayarak esnekliği yakalamak için teknolojiye yatırım yapmayı düşündüğü görülüyor. Bilgi teknolojisi direktörlerinin (CIO'lar) yarısından fazlası işletme ihtiyaçlarını karşılamak için BT yatırımlarına hız verdiklerini ve yeni teknolojiler kullandıklarını belirtiyor. Bu konuda iki-üç yıl sonrasına dair bir öngörüde bulunmaları istendiğinde ise CIO'ların yüzde 62'si, teknoloji platformlarında yeni teknolojileri hızla uygulamaya devam edeceklerini vurguluyor.
 
Küresel inovasyon eğilimi

İşletme yöneticilerinin yüzde 84'üne göre inovasyon, değişen ekonomik şartlarda şirketlerin başarıyı yakalaması için son derece önemli bir yaklaşım. Yöneticilerin yüzde 60'ından fazlası iş geliştirmede teknolojiden yararlanıyor ve yüzde 71'i pazar ve iş ihtiyaçlarını karşıladığı takdirde teknolojiye daha fazla yatırım yapacaklarını belirtiyor.

İşletmelerin yüzde 89'u geleneksel iş ve pazar geliştirme planlarında ısrar eden şirketlerin teknolojiyi değişen pazar ihtiyaçlarını karşılamakta kullanan işletmeler karşısında geri kalacağını söylüyor.

Araştırma hakkında bir açıklama yapan HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, teknolojinin bütün kuruluşların can damarı olduğunu belirterek "İş dünyasında başarılı olmak isteyen kurum ve kuruluşlar ekonomideki değişikliklere uyum sağlayarak iş fırsatlarını değerlendirmek için teknolojiye yatırım yapmak zorundadır. HP olarak biz, veri merkezlerine yapılacak yatırımın, şirketlerin ekonomik krizle başa çıkmasının yanı sıra iş geliştirmeyi sürdürerek pazarda lider olmasını sağladığını düşünüyoruz" diyor.

Dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında yer alan ve bu sene Türkiye'de 20. yılını kutlayan HP, kişisel bilgisayardan baskı ve görüntüleme çözümlerine, yazılımdan hizmetlere ve BT altyapısına kadar geniş bir portföyle hizmet veriyor.
 

 
 
ARAŞTIRMADAN ÇIKAN BAZI SONUÇLAR (%)
Ekonomideki belirsizlik sürer
90
İş planlama yöntemlerinde değişiklik yapılmalı
70
Başarıda BT departmanlarının önemi büyük
75
Rekabet gücünü artırmak için daha çok BT yatırımı yapılmalı
80
Esnekliği yakalamak için teknoloji yatırımı yapılmalı
80
İnovasyon başarıyı yakalamak için önemli
84
İş geliştirmede teknolojiden yararlanılıyor
60


http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=135112&KTG_KOD=157