Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SPK'dan vatandaşlara sanal yatırım danışmanı uyarısı (14.12.09) PDF Yazdır e-Posta
14 Aralık 2009

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte takma isim kullanarak kendisini yatırım danışmanı olarak gösteren kişilere ve sitelere karşı yatırımcıları uyardı. İnternet ortamında yatırımcıların sanal danışman ve sanal yatırım danışmanlık şirketleri tarafından yanlış bilgilendirildiklerine dikkat çeken SPK, yetki belgesi olmadan yatırım danışmanlığı yapanların 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına ve elde edilen menfaatin üç katından az olmamak üzere para cezasına çaptırılacağını kaydetti. Site sahiplerinin ve forum yöneticilerinin site ve forumlarında yapılan yorumların yatırımcıları yönlendirici nitelikte olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiği kaydedildi.

    Yatırımcı mağdur oluyor

    SPK'nın haftalık bülteninde, elektronik ortamdaki farklı kaynaklarda yer alan sermaye piyasası araçlarına ilişkin yorum ve tavsiyelere dayanarak işlem gerçekleştiren yatırımcıların mağduriyetlerine ilişkin şikâyetler geldiği vurgulanarak, bu nedenle yatırımcıların bir kez daha uyarılması ihtiyacı duyulduğu bildirildi. SPK, yatırımcıların yatırım kararlarını yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip aracı kuruluşlar veya diğer piyasa profesyonelleri tarafından yapılmış analiz ve araştırmaları değerlendirerek vermeleri gerektiğine dikkat çekti. Yatırım danışmanlarının yaptıkları tavsiyeler tarafından ücret ve menfaat aldığı, ancak bu faaliyeti gerçekleştirebilmeleri için yatırım danışmanlığı yetki belgesinin bulunması gerektiği ifade edildi.

    http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=134019&KTG_KOD=411