Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi İhbarcılığı PDF Yazdır e-Posta
24 Eylül 2009

Gelir İdaresi Başkanlığı, kendisine gelen her ihbarı ayrıntılı şekilde inceliyor. Denetimlerde ihbar doğru çıkarsa muhbire, tespit edilen vergi kaçağının ve kesilecek cezaların yüzde 10'u kadar ikramiye veriliyor. İkramiyenin üçte biri verginin kesin olarak tahakkukunda, üçte ikisi ise verginin tahsilinden hemen sonra ödeniyor.

İlgi gören ödüllü ihbarcılık sisteminin kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok ünlü ismi de birbirine düşürdüğü belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre vergi dairelerinin kapısını çalan ihbarcılar arasında Türkiye'nin önde gelen sanatçıları da yer alıyor.

Bakanlık yetkilileri, magazin dünyasının gündeminden düşmeyen sanatçıların birbirlerini vergi kaçırdıkları yönünde şikâyet ettiğini vurguluyor. İhbar ikramiyesi için birbiri hakkında vergi kaçırdığı iddiasında bulunanlar arasında baba-oğlun bile bulunduğu belirtiliyor. Maliye, vergi ihbarlarını teşvik etmek için verilen ödül miktarını da tespit edilen kaçak tutarının yüzde 10'undan 15'ine çıkarmayı planlıyor.