Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yatlara Türk bayrağı ültimatomu PDF Yazdır e-Posta
17 Eylül 2009

Image

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, amatör tekne ve yatlara Türk bayrağı çekmenin önündeki maliyet engelini kaldırmalarına rağmen, yabancı bayrak taşımaya devam edecek olanları sert bir üslupla uyardı.

Yıldırım, yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 1'e düşürüldüğünü belirterek, tekne boyuna göre 200-3.200 TL arasında değişen ruhsat harcını ödeyerek Türk bayrağı çekilebileceğini söyledi. Böylece engellerin kalktığını ifade eden Yıldırım, "Buna rağmen Türk bayrağına geçmezlerse ne olur? Burada başka bir sorun var demektir, çünkü mazeretleri kalktı. Sahilleri, yabancı bayraklı yatların gece gündüz istila etmesine izin vermeyiz. Bu konuda yasaları daha titiz uygulayacağız" diye konuştu.

Gazetecilere önceki akşam verdiği iftar yemeğinde konuşan Yıldırım, üçüncü köprü güzergâhına yönelik eleştirilere cevap verdi. Yıldırım, "Üstüne vazife olmayanlar konuşuyor. Gördük ki bu iş farklı noktalara çekiliyor" dedi. 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da 10'uncu Uluslararası Ulaştırma ve Haberleşme Şurası yapılacağını hatırlatan Yıldırım, üçüncü köprü konusunu burada tek başına ele alarak ayrı bir çalıştay düzenleyeceklerini söyledi. Şura toplantısına 16 ülkeden bakanlar, bir ülkeden de başbakanının katılacağını kaydeden Yıldırım, Türkiye'nin 2023 ulaşım ve iletişim vizyonunun ortaya konulacağını anlattı. Yıldırım, 2023'e kadar dünyanın en büyük 10 ülkesi arasında yer almayı hedeflediklerini ifade etti.


http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=129543