Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Maliye, SGK ile ortak beyannameye geçecek PDF Yazdır e-Posta
14 Haziran 2009

Image

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışılığın önlenmesine yönelik çalıştıklarını söyledi.

Kayıtdışılık konusunda somut kararların alınması gerektiğine işaret eden Şimşek, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) işverenlerin işçilere ait aylık prim ve hizmet belgeleri ile aynı işverenin gelir vergisi muhtasar beyannamesinin birleştirilerek verebilmesinin önünü açacaklarını bildirdi.

UYGULAMA NE GETİRECEK

İşverenlerin işyerlerinde çalıştırdıkları işçilerine ait aylık prim ve hizmet belgelerinin, çalışanların giriş ya da işten ayrılması gibi birçok işlemin elektronik ortamda yapılmasına imkan sağlanacak. Bunu için SGK Elektronik Bildirimi ile aynı işverenlerin Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi tevkifatı yaparak elektronik ortamda düzenledikleri muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesi getirilecek. Böylece, vergi ve sosyal güvenlik için tek beyanname uygulamasına geçilmesi ile birlikte, yıllardır önemli bir sorun olan, her kuruma ayrı beyanname verme dönemi sona erecek.

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=14.06.2009&i=192367