Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Hükümetten krize karşı 6. paket PDF Yazdır e-Posta
01 Nisan 2009

Image

Hükümet, Kredi Garanti Fonu'na 1 milyar liralık destek sağlayarak ekonomide 10 milyar liralık etki oluşturacak

Devlet Bakanı Nazım Ekren, küresel krize karşı alınan önlemler konusunda "6. Paket" ya da "Yeni Paket" olarak adlandırılabilecek düzenlemenin Kredi Garanti Fonu'na daha etkin rol verilmesi ve Hazine'ce 1 milyar liralık katkı sağlanması olduğunu söyledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) meclis toplantısına katılan Ekren, küresel finansal krizin etkilerine karşı, toplam büyüklüğü 36,2 milyar lira olan 5 tedbir paketini uygulamaya koyduklarını dile getirdi. Bakan Erken, şöyle devam etti: "6. paket diyebileceğimiz ya da yeni paket diyeceğimiz en önemli husus, Kredi Garanti Fonu olarak adlandırdığımız, özel sektörümüzle bankalar arasındaki kredi akışını düzenleyecek bu kuruma, yeni işlev ve daha etkili rol ve fonksiyon vermektir. Hazinemiz, 1 milyar lirayla fona katkıda bulunacak. Katkının bankacılık sektöründe oluşturacağı etki, ortalama 10 katına kadar çıkabilecek. Meslek kuruluşlarımızı da bu fona katkıda bulunmaya davet ediyor, talep ediyor ve istiyoruz."

 

Cansuyu' nda hedef 3 milyar lira

Nazım Ekren, "Bakanlar Kurulu'nda, Türkiye'de hangi bölgelerde hangi sektörlerin hangi tür teşvik mekanizmalarıyla desteklenmesi gerekiyor kararını vereceğiz" dedi. Ekren, geçen yıl 1.6 milyar liralık kaynak akıtılan sıfır faizli KOSGEB cansuyu kredi desteği paketinden hizmet sektörünün de yararlanmasını ve miktarın 3 milyar liraya çıkarmasını planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=01.04.2009&i=178358