Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kredi Garanti Fonu' na 1 milyar TL aktarılacak PDF Yazdır e-Posta
29 Mart 2009

Image

Başbakan Tayyip Erdoğan, küresel krizin etkilerini azaltmak amacıyla Kredi Garanti Fonu’na 1 milyar TL aktarılacağını açıkladı.

Erdoğan, mitinglerin iptal edilmesi nedeniyle açıklayamadığı yeni ekonomik önlem paketini NTV’de dün akşam katıldığı programda açıkladı. Yeni paketle ilgili detaylı bilgi vermeyen Erdoğan, sadece başlık olarak açıkladığı programı şöyle anlattı: "Şu ana kadar yayınladığımız 53 maddelik paketler dizisi oldu. Son olarak Kredi Garanti Fonu ile ilgili olarak bir açıklamamız söz konusuydu. Bugün arkadaşlarla bunun bir değerlendirmesini yaptık. Burada 1 katrilyonluk (1 Milyar TL) bir paketi açıklıyoruz. Öyle zannediyorum ki bununla birlikte sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla rakam daha da artabilir. Özellikle Kredi Garanti Fonu’nun attığı bu adım temenni ediyorum takip edilir. Bunlar da bu konuda bir açılım sergilesinler.

Hazine kan pompalıyor

Hazinemiz Fona aktaracağı bu kaynakla adeta bir kan pompalıyor. Bunun ayni dağılımıyla birlikte sektörde inşallah bir canlanma, bir hareketliliği kazanmış olacağız. Bunun bankacılık sektöründe getireceği etkiyi önemsiyoruz. Pazartesi günü öğleden sonra Bakanlar Kurulu’nu toplamayı planlıyorum. Bu akşamdan başlığını müjde olarak vermek istedim. Ağırlıklı olarak nakit olacak."

"Yeni dönemde kayıtdışı ekonomiyle mücadelemiz artarak sürecek" diyen Erdoğan, "İşsizliğin en büyük nedenlerinden birisi kayıtdışılık.
IMF Başkanı ile 1-2 Nisan tarihlerinde görüşeceğim. Nisan ayı içerisinde IMF ile ilgili önemli gelişmeler olabilir" diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11308890.asp?gid=254