Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergide beyan dönemi başladı PDF Yazdır e-Posta
02 Mart 2009

Image

Gelir Vergisinde genel beyan ve verginin ilk taksitini ödeme dönemi başladı.

Gelir Vergisi Kanunu uyarınca 2008 yılında elde edilen gayrimenkul sermaye iratları, ticari, zirai ve serbest meslek kazançları ile menkul sermaye iradı gelirleri için 25 Mart Çarşamba akşamı mesai saati bitimine kadar gelir vergisi beyannamesi verilecek. Verginin ilk taksiti de 31 Mart akşamına kadar ödenecek. İkinci taksit de temmuz ayı içinde yatırılacak.


KONUTTA İSTİSNA TUTARI 2.400 TL

MEVCUT
düzenlemeler uyarınca 2008 yılı konut kira gelirlerinde istisna tutarı 2 bin 400 lira olacak. Bu tutarın üzerinde kira geliri elde edenler, beyan kapsamında bulunacak. Ancak toplam kira gelirinin 2 bin 400 lirası yine vergiden istisna tutulacak. Gayrimenkulleri iş yeri olarak kiralayan kişi ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi yapacak. İş yeri kira gelirlerinde de beyanname verme sınırı 19 bin 800 lira olacak.

VARLIK BARIŞI’NDA SON GÜN

VARLIK Barışı uygulamasında başvuru süresi bugün akşam sona eriyor. Yasal kayıtlarda yer almayan yurtiçi ve yurtdışı kıymetlerin kayıtlara intikal ettirilmesi için bugün akşama kadar bankalar, aracı kurumlar ya da vergi dairelerine başvurulması gerekiyor. Uygulama, 1 Ekim 2008 tarihi itibariyle yurtdışında sahip olunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile varlığı kanaat verici bir belge ile ispat edilen taşınmazları kapsıyor. Bildirimi yapılan varlıkların 1 ay içinde Türkiye’ye getirilmesi gerekiyor.

http://www.stargazete.com/ekonomi/vergide-beyan-donemi-basliyor-172514.htm