Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kısa çalışma ödeneğinde alt ve üst sınır artacak PDF Yazdır e-Posta
30 Ocak 2009

Image

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kısa çalışma ödeneğinin alt sınırını 266 TL'den 400 TL'ye, üst sınırını da 533 TL'den 800 TL'ye çıkaracaklarını bildirdi.

Bakan Çelik, İŞKUR tarafından yürütülecek, Avrupa Komisyonu destekli 20 milyon euroluk "Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi-2"nin Sheraton Otel'deki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin birincisinin 2003-2006 yılları arasında gerçekleştirildiğini ve 48 bin kişinin projeden yararlandığını hatırlattı.

Tanıtımı yapılan ikinci proje kapsamında 25 ilde 101 ayrı proje ile 12 bin kişinin meslek ve iş sahibi olmasının amaçlandığını belirten Bakan Çelik, projenin işsizlik sorununun çözümüne önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurguladı. 

Küresel krize karşı yoğun bir şekilde önlem almaya, direnç göstermeye yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını savunan Çelik, bu konuda 30'a yakın önlemi yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Düzenleme bu hafta TBMM'de

Çelik, kriz sürecine özgü olmak üzere işverenlerin işyerlerini kapatmamaları, işverenlerin yüklerini omuzlamaya yönelik, nitelikli personeli kaybetmemelerine yönelik adımı bugün itibariyle atacaklarını ve kısa çalışma ödeneğinin süre ve miktarını artıran düzenlemeyi bu hafta itibariyle TBMM'ye göndereceklerini belirtti.

Faruk Çelik, şöyle konuştu: "Buradaki amacımız istihdamı korumak. İnsanımızı, çalışanımızı işsiz bırakarak ona işsizlik ödeneği ödemek yerine, istihdamda kalarak, iş akdi feshedilmeden kısa çalışma ödeneği çerçevesinde, gerek talep daralması gerek piyasada yaşanan diğer sorunlardan dolayı üretimde meydana gelen düşme ve pazar alanını kaybetme şeklinde üretime yansıyan olumsuzlukların istihdama yansımaması için, işçinin iş akdinin feshedilmemesi için bu desteği mutlaka gerçekleştirmemiz gerektiği konusunda dün sosyal taraflarla da mutabakat sağladık".

İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata da Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi'nin ikinci bölümünün 18 aylık bir süre içerisinde uygulanacağını bildirdi. 2008-2010 yılları arasında gerçekleştirilecek projenin bütçesinin de 20 milyon euro olduğunu belirten Ata, projeyle İŞKUR'un özellikle yerel düzeyde daha etkin istihdam hizmeti sunmasının sağlanması ve aktif istihdam tedbirlerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini anlattı. Ata, projenin kadın ve genç işsizliği sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacağının düşünüldüğünü de dile getirdi.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=115895&KTG_KOD=480