Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sicil affı Meclis'ten geçti kayıtlar silinecek PDF Yazdır e-Posta
23 Ocak 2009

Image

Kamuoyunda "sicil affı" olarak bilinen "Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Tasarı", TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, borçlarını ödeyen veya yeniden yapılandıranların Merkez Bankası'nda tutulan kayıtları silinecek.

 

Bankalar, finansal kiralama şirketleri ve tüketici finansman şirketlerince yapılacak kredilendirme, çek karnesi verilmesi ve diğer işlemlerde silinmiş kayıtlar dikkate alınmayacak. Yasa ile birlikte, ferdî kredilerde 499 bin, kredi kartlarında 1 milyon 919 bin, karşılıksız çeklerde 5 milyon 907 bin, protestolu senetlerden de 3 milyon 865 bin adet kayıtlardan silinecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, düzenleme ile küresel finans krizi ortamında, finansa erişimin daha da zorlaştığı bu dönemde, kredi kanallarının açık tutulmasını sağlayacağını söyledi.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=807028&title=sicil-affi-meclisten-gecti-kayitlar-silinecek