Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SSK borcu olana da sıfır faizli kredi PDF Yazdır e-Posta
10 Ocak 2009

Image

Hükümet, 25 bin işletmeye 1,6 milyar liralık sıfır faizli can suyu kredisi kullandırdı. Ancak SSK prim borcu bulunan ve borcunu yapılandırmamış işletmeler kredi alamadı.

Tepkiler üzerine harekete geçen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SSK borcu olanların da bu krediden faydalanması üzerinde çalışıyor. Gerekirse mahsup yapılabilecek bir sistemi oluşturacaklarını duyuran Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bütün gayretimiz daralmış olan likiditenin artırılması. KOBİ'lere, esnaf ve sanatkâra kredi imkânlarının getirilmesi." dedi. Ankara Sanayi Odası ile Türkiye İş Kurumu arasında imzalanan 'Kriz İşsizlerine Meslekî Eğitim Programı'nın imza törenine katılan Çağlayan, küresel ekonomik krizin etkisini en az 6 ay daha sürdüreceğini belirterek herkesin hesabını buna göre yapmasını istedi. Krizin 2009'un ikinci yarısından itibaren inişe geçeceğini belirten Çağlayan, "Bütün programlarımızı, değerlendirmelerimizi buna göre yapıyoruz.'' ifadelerini kullandı. Diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'nin daha iyi durumda olduğunu kaydeden Çağlayan, İngiltere'de her 50 saniyede bir kişinin işsiz kaldığını aktardı. Türkiye'nin krizden en çabuk çıkacak ülke olacağını belirtti. Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise işverenin 6 yıllık büyüme döneminde 'çok güzel paralar' kazandığını belirterek kriz döneminde işçi çıkarma yoluna gitmemesini istedi. Halen İşkur'a kayıtlı 1 milyon işsizin bulunduğunu, TÜİK verilerine göre işsiz sayısının 2,5 milyon olduğuna dikkat çeken Çelik, bütün işsizlere "Gelip İşkur'a kayıt olun. Eğitimden geçip meslek edinin." çağrısında bulundu.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=802029&title=ssk-borcu-olana-da-sifir-faizli-kredi