Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
E-Fatura Yerine Sehven E-Arşiv/ Kağıt Fatura Düzenlenmiş Olması Hali PDF Yazdır e-Posta
09 Mayıs 2024

* Fatura İçeriği Mal Teslimi/ Hizmet İfasının Yapılmadığı Anlamına Gelmez ve Fatura İptal Edilmez.

* Fatura içeriği mal teslimi / hizmet ifasının kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesi ile illiyet bağının bulunması, kazancın elde edilmesine yönelik bulunan ve karşılığında gayri maddi bir kıymet iktisap edilmemiş ve maliyete dahil edilecek mahiyette olmaması durumunda da faturaya konu tutar kurum kazancının tespitinde gider olarak indirilir.

* Faturada gösterilen KDV 3065 sayılı KDV Kanununu 29. maddesinde belirtilen şartları taşıması şartıyla söz konusu KDV'nin indirim olarak dikkate alınması 213 sayılı VUK'nun 3. maddesi gereğidir.

* 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu Kanunun 353/1. maddesi kapsamında elektronik belge olarak düzenlenmesi gerekirken kâğıt olarak düzenlenmesi halinde 3.400 -TL'den aşağı olmamak üzere bu belgelere yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının %10'u Özel Usulsüzlük Cezası kesilir. Ancak İşlemin mahiyeti açısından sadece satıcıya bu ceza kesilmesi gerektiği düşünülmektedir.

ERSAN KARACA

 

ERSAN KARACA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR