Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İŞTEN AYRILAN ÇALIŞANIN RAPOR ONAY İŞLEMLERİ PDF Yazdır e-Posta
07 Nisan 2024

İstirahat raporu alan işçinin iş akdinin sonlanması halinde işveren nasıl işlem yapmalıdır?

I. Durum:
???? İşçinin iş akdi sonlandıktan sonra istirahat raporu alması halinde işveren vizite ekranından personelim değil bildirimi yapabilir.

Örneğin: İşçi A 03.04.2024 tarihinde işten ayrılmış ve 05.03.2024 tarihinde istirahat raporu alması nedeniyle işverene rapor bildirimi gitmiş olsun bu durumda işveren personelim değil butonu ile işlem yapabilir.

II. Durum:
İşçi A 03.04.2024 tarihinde 7 günlük rapor almış ve 05.04.2024 tarihinde iş akdi sonlandırılmış olsun

İşveren rapor bildirimini;
- Çalışılmadığına Dair Bildirimi Vizite sisteminden,
- MUHSGK uygulaması vasıtasıyla 01-İstirahat eksik gün nedeni bildirerek
- MUHSGK uygulaması vasıtasıyla “İstirahat Süresinde Çalışmamıştır” kutucuğu “Evet” seçeneği ile bildirebilir.

Uzun süreli raporların onaylanmasını işveren 10'ar günlük periyotlarla yapabilir veya rapor bitiş tarihini takip eden ayın 26'sına kadar bildirim yapabilir.

Örnekte işçinin iş akdi sonlandırıldığı tarih ile işveren onay yapmaya çalıştığında 10 günlük süre altında olduğu için hata alabilir.

İşveren;
- Rapor bitiş tarihinde çalışmadı bildirimi yapabilir. Bu durumda işveren iş akdinin sonlandırıldığı tarihe kadar sorumlu olacaktır.
- Rapor bitiş tarihi itibariyle son bulması veya rapor bitiş tarihinden sonrasında iş akdi son bulması halinde işveren rutin çalışılmadığına dair bildirim yapabilir.

İşçiye iş akdi sonlanmadan önceki çalışmaları ve iş akdi son bulduğu tarihten 9'un güne kadar rapor parası ödenecek 10'uncu gün sigortalılığı sona ermiş sayılacaktır.

MURAT DELİP

 

İş Hukuku | Bordrolama | İK Teknolojileri | Kişisel Gelişim | İçerik Üreticisi