Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
GEKAP Bildirimine ilişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı PDF Yazdır e-Posta
11 Mart 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 06/03/2024 tarih 32481 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile 31/12/2019 tarihli ve 30995 sayılı (4. Mükerrer) Resmî Gazetede yayınlanan Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelikte aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır. 

  • Kanunun ek-1 sayılı listesinde (liste aşağıya alınmıştır) yer alan ürünleri için ülkenin tamamında Bakanlıkça belirlenen esaslar doğrultusunda depozito sistemi uygulayan, piyasaya süren/ithalatçıların depozitolu olarak piyasaya sürdükleri ürünleri için depozito uygulanan miktar açısından da Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğin 3. Bölümünde belirlenmiş bulunan Bildirim ve Beyan yükümlülüğüne ilişkin 9 ve 10. Madde hükümleri uygulanacaktır.
  • Çevre görevlisi tarafından incelenip onaylanma zorunluluğu olan bildirim ve beyannamelere ilişkin limit arttırılmış ve takip eden yıllarda yeniden değerleme oranında artırılacağına dair hüküm eklenmiştir. Ödenecek geri kazanım katılım payı miktarı 2024 yılı için 150.000 Türk Lirası’ndan (değişiklik öncesi 50.000 Türk Lirası idi) fazla olan işletmelerce yapılacak bildirim ve beyannamelerine esas veriler 2872 sayılı kapsamında tanımlanan çevre görevlisi tarafından incelenip onaylanacaktır. 

İlgili yönetmelik değişikliğine buradan,

 

Değişikliklerin işlenmiş şekli ile Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğe buradan ulaşabilirsiniz. itimat global