Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KDV İade Talep Süreleriyle İlgili Önemli Hatırlatma! PDF Yazdır e-Posta
14 Aralık 2023

Bilindiği üzere, indirimli orana tabi işlemlerden doğan yılı içerisinde  iade edilemeyen KDV’ye ilişkin düzenlemelere KDV Genel Uygulama Tebliğinin 3.3. bölümünde yer verilmiştir.

Düzenlemeye göre iade talebi, en erken izleyen yılın Ocak, en geç Kasım dönemine ait KDV beyannameleri ile yapılabilecektir.

Dolayısıyla, 2022 yılı indirimli orana tabi işlemleriyle ilgili iade talebinde bulunmak isteyen mükelleflerin, bu taleplerini en geç 28 Aralık 2023 Perşembe gününe kadar verilmesi gereken Kasım 2023 dönemi KDV beyannamesinde bildirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, KDV Kanunu 32’nci maddesinde yapılan düzenlemeye göre ihracat istisnası gibi tam istisna kapsamındaki teslimler ve kısmı tevkifat uygulanan işlemler için iade talebinde bulunmak isteyen mükelleflerin 2021 dönemini kapsayan taleplerini Aralık 2023 sonuna kadar KDV beyannamelerinde bildirmeleri gerekmektedir.

Bununla birlikte, hem indirimli oran hem tam istisna ve kısmi tevkifat uygulanan işlemlerle ilgili iade talepleri için Aralık 2023 sonuna kadar GİB sistemine standart iade talep dilekçesi ve Tebliğin ilgili bölümlerinde sayılan belgelerle birlikte (alış-satış faturaları listesi, iade edilecek verginin hesaplanmasına ilişkin tablo, daha önce yapılan iade tutarlarına ilişkin tablo ve indirilecek KDV listesi gibi) vergi dairelerine başvurmanın zorunlu olduğunu hatırlatırız.

 

https://www.yontemymm.com.tr/mali-aciklamalar/2023-082-kdv-iade-talep-sureleriyle-ilgili-onemli-hatirlatma