Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede Yayımlandı PDF Yazdır e-Posta
13 Aralık 2023

Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazetede yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’in geçici 2. Maddesinin değiştirilmesine ilişkin yönetmelik değişikliğiyle, geçici 2. Maddedeki otomobil ve arazi taşıtları arasına motosiklet de eklendi.

Böylece, motorlu kara taşıtı ticareti yapan kişiler, yeni bir motosikleti altı ay veya 6 bin km yol geçmeden satışa sunamayacak.

Yönetmelikte bu ay yapılan bir değişiklikle, 6 ay ve 6 km kısıtlamasının 1 Temmuz 2024’te sona ermesi öngörülmüştü. Ticaret Bakanlığı’na bu süreyi 6 ay daha uzatma yetkisi verilmişti.

13 Aralık 2023 Tarihli Resmi Gazete

Sayı : 32398

Ticaret Bakanlığından:

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “iştigal edenler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “motosiklet,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.