Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sermaye Genelgesinde Değişiklik Yapıldı PDF Yazdır e-Posta
08 Kasım 2019

Sermaye Hareketleri Genelgesi'nin sermaye artırımında pay bedellerinin ödenmesine ilişkin 6 ncı maddesi T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığının 04.11.2019 tarih ve 468620 sayılı yazısı ile değiştirilmiştir.

Bilindiği üzere, sermaye artırım kararına istinaden, yurt dışından bankalar aracılığıyla sermaye artırım beyanıyla getirilen dövizin sermayeye eklenmesi ve sermaye artırımının belgelenmesi işleminin en geç 3 ay içinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu süre zarfında getirilen dövizin sermayeye eklenmemesi ve sermaye artırımının belgelendirilmemesi halinde gelen döviz kambiyo mevzuatına göre kredi işlemine tabi tutulmaktadır.

Bu defa, Sermaye Hareketleri Genelgesi’nin 6 ncı fıkrasına aşağıda yer alan 5 inci fıkra eklenmiştir:

“(5) Yabancı ortaklardan ileride gerçekleştirilecek sermaye artışı için şirket hesabına yatırılan tutarların sermayeye ilave edilebilmesi, sermaye artışı payı için ikinci fıkrada açıklanan işlem süreci çerçevesinde en geç üç ay içinde sermaye artışının gerçekleştirilmesi ve sermaye artırımının belgelenmesi suretiyle mümkündür.”

Buna göre, sermaye artırımı taahhüdü çerçevesinde, yabancı ortaklardan ileride gerçekleştirilecek sermaye artışı için de şirket hesabına yatırılan tutarların sermayeye ilave edilebilmesi için söz konusu işlemin en geç 3 ay içinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. https://www.verginet.net/

Söz konusu Genelgeye aşağıdaki bağlantı yoluyla ulaşabilirsiniz.

 

Sermaye Hareketleri Genelgesi