Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Organize sanayi bölgelerine yapılan mal teslimi ve hizmet ifaları PDF Yazdır e-Posta
16 Ocak 2019

T.C.GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı

Gelir Kanunları Kdv Ve Ötv Grup Müdürlüğü

 

 

 

Sayı

:

84974990-130[KDV5/I/13/2018/22]-E.23470

16.01.2019

Konu

:

Organize sanayi bölgelerine yapılan mal teslimi ve hizmet ifaları

 

         

 


İlgi (a)'da kayıtlı özelge talep formu ve özelge talep formuna ek olarak verilen ilgi (b)'de kayıtlı dilekçenizde, Organize Sanayi Bölgenizin alt yapı harcaması içinde yer alan "istinat duvarı" yapımı işine ilişkin olarak mal teslimi ve hizmet ifalarının katma değer vergisinden (KDV) istisna olup olmadığı hususunda Başkanlığımız görüşünün bildirilmesi istenmektedir.

3065 sayılı Kanunun 13/j maddesi ile organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin su, kanalizasyon, arıtma, doğalgaz, elektrik, haberleşme tesisleri ile yol yapımına ve küçük sanayi sitelerindeki işyerlerinin inşasına ilişkin, bunlara veya bunlar tarafından oluşturulan iktisadi işletmelere yapılan mal teslimleri ile hizmet ifaları 1/4/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere KDV'den istisna edilmiştir.

İstisna uygulamasına yönelik açıklamaların yer aldığı KDV Genel Uygulama Tebliğinin "II/B-13.1.2. İstisna Kapsamına Giren İşlemler" başlıklı bölümünde; organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin içme ve kullanma suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi, içme, kullanma ve atık su arıtma tesisi, doğalgaz, elektrik ve haberleşme tesislerine ilişkin altyapı işleri ile yolların yapımına ilişkin organize sanayi bölgeleri ile bunlar tarafından oluşturulan iktisadi işletmeler ve küçük sanayi sitesi yapı kooperatiflerine yapılan teslim ve hizmetlerin istisna kapsamına girdiği belirtilmiştir.

Buna göre, Organize Sanayi Bölgenizin alt yapı işlerinin mütemmimi olduğu belirtilen "istinat duvarı" yapımına ilişkin alacağınız mal ve hizmetlerin Kanunun 13/j maddesi kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

 

 

(*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.

(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.

(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.