Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
MAAŞIN BİR KISMI BİR BANKAYA BİR KISMI ELDEN ÖDENİYORSA, TAZMİNATLAR NASIL ORTAYA ÇIKARILIR? PDF Yazdır e-Posta
01 Ekim 2017

Image

Çalışma hayatında daha az vergi ya da sigorta pirimi ödenmesi amacıyla zaman zaman, iş sözleşmesi veya ücret bordrolarında gösterilen ücretlerin gerçeği yansıtmadığı görülmektedir.

Bu durumda gerçek ücretin tespiti önem kazanır. İşçinin kıdemi, meslek unvanı, fiilen yaptığı iş, işyerinin özellikleri ve emsal işçilere ödenen ücretler gibi hususlar dikkate alındığında imzalı bordrolarda yer alan ücretin gerçeği yansıtmadığı şüphesi ortaya çıktığında, bu konuda tanık beyanlarına bakılır.

Ayrıca, işçinin meslekte geçirdiği süre, işyerinde çalıştığı tarihler, meslek unvanı ve fiilen yaptığı iş bildirilerek sendikalarla, ilgili işçi ve işveren kuruluşlarından emsal ücretin ne olabileceği araştırılır.

Bunun sonucuna göre, gerçek ücret tespit edilir. Gerçek ücret tespit edildikten sonra buna göre, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, maaş alacağı, fazla mesai alacağı miktarları belirlenir ve mahkemece ödenmesine karar verilir. Ahmet Can http://www.ahmetcan.av.tr/