Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İŞVERENLER İÇİN MALİ TATİL KAPSAMINDA BİLDİRİM SÜRELERİ PDF Yazdır e-Posta
02 Temmuz 2017

Image

A- İŞYERİ BİLDİRGESİNİ VERME SÜRESİ AÇISINDAN

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na(3) göre, işyerini Kurum’a bildirme yükümlülüğü işverene verilmiştir. İşverenin işyeri bildirgesini vermesi gereken süreler 5510 sayılı Kanun’un 11. maddesinde düzenlenmiş olup 5510 sayılı Kanun’un 11. maddesinde;  ilk defa tescil edilecek işyerlerinde işveren  en geç sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte,  işyerinin faaliyette bulunduğu adresten başka bir ildeki adrese nakledilmesi, sigortalı çalıştırılan bir işin veya işyerinin başka bir işverene devredilmesi veya intikal etmesi halinde, işyerinin nakledildiği, yeni işverenin işi veya işyerini devraldığı tarihi takip eden on gün içinde,  işyerinin miras yoluyla intikali halinde ise mirasçıları, ölüm tarihinden itibaren en geç üç ay içinde işyeri bildirgesini Kurum’a vermekle yükümlüdür. Bununla birlikte 5604 sayılı Kanun’a göre, işyeri bildirgesinin yasal olarak verilmesi gereken sürenin son gününün mali tatile rastlaması halinde işyeri bildirgesinin verilme süresi, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzayacaktır.

Konuya ilişkin örmek vermek gerekirse işveren 10.07.2017 tarihinde sigortalı çalıştırmaya başlamışsa işyeri bildirgesini en geç 10.07.2017 tarihinde Kurum’a vermekle mükellef ise de işyeri bildirgesinin verilmesi gereken bu tarih mali tatil dönemine rast geldiği için işyeri bildirgesi mali tatilin son gününü izleyen yedinci günün sonuna kadar 27.07.2017 tarihine kadar verilebilecek ve durumda işyeri bildirgesi yasal süre içinde verilmiş sayılacaktır.

Yine başka bir örnek verecek olunursa işveren 24.07.2017 tarihinde sigortalı çalıştırmaya başlamışsa işveren işyeri bildirgesini en geç 24.07.2017 tarihinde vermekle mükelleftir zira 24.07.2017 tarihi mali tatil devresine girmemektedir.

B- SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ VERİLME SÜRESİ YÖNÜNDEN

5510 sayılı Kanun’a göre işverenler, Kurumca hazırlanacak işe giriş bildirgesi ile 5510 sayılı Kanun’un 7. maddesinin (a) bendinde belirtilen sigortalılık başlangıcından önde Kurum’a bildirileceklerdir(4). Sigortalıların Kurum’a bildirilmesi ile ilgili genel kural bu olmakla birlikte, inşaat, balıkçılık ve tarım işyerlerinde işe başlatılacak sigortalılar için en geç çalışmaya başlatıldıkları gün, yabancı ülkelere sefer yapan ulaştırma araçlarına sefer esnasında alınarak çalıştırılanlar ile Kurum’a ilk defa işyeri bildirgesi verecek işyerlerinde; ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde çalışmaya başlayan sigortalılar için, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç söz konusu bir aylık sürenin dolduğu tarihe kadar, Kamu idarelerince istihdam edilen 08.09.1999 tarih ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’na göre işsizlik sigortasına tabi olmayan sözleşmeli personel ile kamu idarelerince yurt dışı görevde çalışmak üzere işe alınanların, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren bir ay içinde Kurum’a bildirilmesi halinde yapılan bu bildirimler süresinde yapılmış gibi değerlendirilecektir.

5604 sayılı Kanun’a göre, sigortalı işe giriş bildirgesinin yasal olarak verilmesi gereken sürenin son gününün mali tatile rastlaması halinde belgenin verilme süresi, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzayacaktır. Örneğin; 05.07.2017 tarihinde işe başlatılacak bir sigortalı için sigortalı işe giriş bildirgesinin verilmesi gereken son gün 04.07.2017 tarihi olmak ile birlikte işe giriş bildirgesinin verilmesi gereken sürenin mali tatile rast gelmesi sebebiyle sigortalı işe giriş bildirgesi mali tatilin son gününü izleyen yedinci günün sonuna kadar yani 27.07.2017 tarih 23:59’a kadar verildiğinde yasal süresi içerisinde verilmiş sayılacaktır. 22.07.2016 tarihinde işe başlayacak sigortalının işe giriş bildirgesinin 21.07.2016 tarihinde e-Sigorta yoluyla verilmesi gerektiğinden, mali tatilin son gününü izleyen sürede verilen belgeler için beş gün uzatıldığından bildirgenin 25.07.2016 tarihi saat 23:59’a kadar verilmesi halinde yasal süresi içinde verilmiş sayılacaktır.

C- SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİ VERME SÜRESİ YÖNÜNDEN

İşten çıkan sigortalıların SGK’ya bildirilmesi, işe giren sigortalıların bildirilmesinde olduğu gibi işverene yüklenmiş bir sorumluluktur(5). 3 Ağustos 2009 tarihinden itibaren işten ayrılış bildirgesi Sosyal Güvenlik Kurumu’na 10 gün içinde verilmek zorundadır. Bununla birlikte işten ayrılış bildirgesinin yasal olarak verilmesi gereken sürenin son gününün mali tatile rastlaması halinde belgenin verilme süresi mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzayacaktır. 28.06.2017 tarihinde işten ayrılan sigortalının işten ayrılış bildirgesinin verilmesi gereken son süre 08.07.2017 tarihi olmakla birlikte bu sürenin mali tatile rast gelmesi sebebiyle sigortalıya ait işten ayrılış bildirgesi 27.07.2013 23:59’a kadar verilmesi durumunda yasal süresi içinde verilmiş sayılacaktır. Bu sürenin 21-25 Temmuz arası bir tarihe rastlaması durumunda ise bildirge en son 25 Temmuz tarihine kadar verildiğinde yasal süresi içinde verilmiş sayılacaktır.

D- AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİN VERİLME SÜRESİ YÖNÜNDEN

İşverenler bir ay içinde 4 ve 5. maddeye tabi çalıştırdığı sigortalılar ile sosyal güvenlik destek primine tabi sigortalıları özel nitelikteki işyerleri için en geç belgenin ilişkin olduğu ayı izleyen ayın 23’ü resmi nitelikteki işyeri işverenleri için de en geç belgenin ilişkin olduğu dönemi izleyen takvim ayının 7’si ne kadar vermekle mükelleftir(6). Belgenin gönderilmesi gereken sürenin son gününün mali tatile rastlaması halinde, aylık prim ve hizmet belgesi, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzayacaktır.  Dikkat edilecek olursa özel sektör işverenleri için aylık prim ve hizmet belgesinin verilmesi gereken süre mali tatil süresi dışında olduğu için özel sektör işverenlerinin normal süresi içerisinde aylık prim ve hizmet belgelerini Kurum’a vermeleri gerekmektedir. Mali tatil döneminde yapılması gereken bildirimin mali tatilden sonraki 21 Temmuz - 25 Temmuz arasında olması durumunda son günün 25 Temmuz olmasından dolayı 2017 yılı Haziran ayı aylık prim ve hizmet belgesinin son verilmesi gereken süre 25.07.2017 Salı günü 23:59’dur.

E- İDARİ PARA CEZALARINA İTİRAZ VE ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ SÜRESİ YÖNÜNDEN

İdari para cezaları, Kurum’a itiraz edilmeden veya yargı yoluna başvurulmadan önce tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde peşin ödenmesi halinde, bunun dörtte üçü tahsil edilir. İtiraz ve ödeme için tanınan 15 günlük sürenin son gününün mali tatil dönemine rastlaması halinde, itiraz süresi ve ödeme süresi mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzayacaktır.

F- YASAL KAYIT VE BELGE İBRAZ ETME SÜRESİ YÖNÜNDEN

İşverenler; işyeri kayıt ve belgelerini Kurum’un denetim ve kontrol ile görevlendirilen memurlarınca(7) istenilmesi halinde onbeş gün içinde ibraz etmek zorundadır. İşverenlerin kayıt ve belgelerini ibraz etmeleri gereken son sürenin mali tatile rastlaması durumunda kayıt ve belgelerin ibraz edilmesi gereken süre mali tatilin sonlandığı günü takip eden 7 gün olacaktır. Buna göre kayıt ve belgelerin ibraz edilmesi gereken son süre 2017 yılı için 1 Temmuz ile 20 Temmuz arası olması durumunda kayıt ve belgelerin ibraz edilmesi gereken süre 27 Temmuz 2017’ye kadar uzayacaktır. 21-25 Temmuz olması durumunda ise 25.07.2017 tarihi son tarih olacaktır.

Önemle belirtmemiz gerekir ki; son bildirim tarihi 1 Temmuz- 20 Temmuz tarihleri arasına rastlayan yükümlülükler için bildirimlerin Kurum’a yapılması gereken son tarih 27.07.2017 Perşembe günüdür. Bununla birlikte mali tatili takip eden 21 Temmuz ila 25 Temmuz tarihleri arasındaki mali tatil kapsamına giren bildirimlerin son verilme süresi 25.07.2017 Salı günü sona erecektir. Mehmet Karakoç Yaklaşım / Temmuz 2017 / Sayı: 295

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.