Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
ÖTV (I) SAYILI LİSTEDEKİ BİR MALIN İHRAÇ KAYDIYLA SATIN ALINARAK SERBEST BÖLGEDEKİ ŞUBEYE GÖNDERİLMESİNDE VE BU BÖLGEDE BAŞKA BİR ŞİRKETE TESLİMİNDE KDV UYGULAMASI NASIL OLMALIDIR? PDF Yazdır e-Posta
27 Haziran 2017

Image

(19.04.2017 tarih ve 14670 sayılı özelge)

Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 11 ve 12. maddelerinin birlikte incelenmesinden anlaşılacağı üzere, bir malın serbest bölgeye vasıl olması ve buradaki alıcıya teslim edilmesi ihracat istisnası kapsamında değerlendirilmiştir.

Buna göre, yurt içinden serbest bölgedeki alıcılara yapılacak mal teslimleri KDV’den istisna olup, serbest bölgede bulunan şubeye madeni yağ gönderilmesi, şubenin kendi adına müstakilen faaliyet gösteriyor olması kaydıyla, mal ihracı kapsamında değerlendirilecek ve KDV’den istisna olacaktır.

Diğer taraftan, serbest bölgede bulunan şubeden yine serbest bölgede faaliyet gösteren diğer firmalara madeni yağ teslimi de Kanun’un 16/1-c maddesine göre KDV’den istisna olacaktır.

 

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.