Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Belediye ruhsatı 3. sınıf lokanta olan Rum meyhanesi/taverna tarzındaki işletmede uygulanacak KDV oranı. PDF Yazdır e-Posta
04 Şubat 2016

T.C.

GELİR İDARESİ   BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ   DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef   Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü)

 

 

Sayı

:

39044742-130-9225

04/02/2016

Konu

:

Belediye ruhsatı 3. sınıf lokanta olan Rum   meyhanesi/taverna tarzındaki işletmede uygulanacak KDV oranı.

 

 

 

 

 

 

 

 

            İlgide kayıtlı özelge talep formu ve özelge talep formuna ek olarak verilen ilgi (b)'de kayıtlı dilekçenizde; turizm işletme belgesi mevcut olmayan, canlı müzik hizmeti sunan Rum meyhanesi tarzındaki işletmenizde genellikle fiks menü hizmeti verildiği belirtilerek işletmenizde verilen hizmetlerde uygulanması gereken katma değer vergisi (KDV) oranı hakkında Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.

 

            KDV oranları; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (BKK)'na ekli (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 8, bu listelerde yer almayan vergiye tabi işlemler için % 18 olarak tespit edilmiştir.

 

            Söz konusu BKK eki (II) sayılı listenin B/24 üncü sırasında, "Gazino, açık hava gazinosu, bar, dans salonu, diskotek, pavyon, taverna, birahane, kokteyl salonu ve benzeri yerler hariç olmak üzere kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde (birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar hariç) verilen hizmetler (bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç)" ifadesi yer almaktadır.

 

            Bu çerçevede; gazino, açık hava gazinosu, bar, dans salonu, diskotek, pavyon, taverna, birahane, kokteyl salonu ve benzeri yerlerde verilen hizmetlere genel oranda (% 18) KDV uygulanmaktadır.

 

            Buna göre, canlı müzik hizmeti sunan Rum meyhanesi tarzındaki işletmenizde verilen fiks menü hizmeti % 18 oranında katma değer vergisine tabi bulunmaktadır.

 

            Bilgi edinilmesini rica ederim.