Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SERBEST BÖLGELERDE TÜRK LİRASI İLE ÖDEME YAPILMASINA YÖNELİK KARAR YAYIMLANDI. PDF Yazdır e-Posta
14 Mayıs 2017

Image

11 Mayıs 2017 tarihli ve 30063 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2017/10051 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (BKK) ile Serbest Bölgelerde Türk Lirası (TL) ile ödeme yapılmasına ilişkin düzenleme yapılmıştır.

Buna göre;

  • Serbest bölgeler ile diğer ülkeler arasındaki ticarete ilişkin ödemeler Türk Lirası ile de yapılabilecektir,
  • Ticari ilişkiden kaynaklı ödemeler dışında kalan tüm ödemeler Türk Lirası ile yapılacaktır, 
  • Kira, ruhsat, izin, belgeler ile işleticiler tarafından sağlanan hizmet ve faaliyetlere ilişkin tarife ve ücretler Türk Lirası üzerinden belirlenecek ve ödenecektir,
  • Tarifelerin Türk Lirası olarak belirlenmesine ilişkin işlemler bu Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde tamamlanacaktır.

Böylece, serbest bölgelerde faaliyet gösteren şirketlerin ticari faaliyetleri kapsamındaki ödemelerin sadece döviz ile yapma zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu faaliyetlerde döviz dışında TL ile de ödeme yapılabilmesinin önü açılmıştır. Bunun dışındaki tüm ödemelerin de TL olacağına karar verilmiştir.

Söz konusu Karara aşağıdaki bağlantı yoluyla ulaşabilirsiniz:

Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.