Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yeni teşvikler yolda Mısır'a giden dönecek PDF Yazdır e-Posta
15 Temmuz 2008

Image

Hükümet, açıklayacağı sektörel ve bölgesel teşvik paketinden oldukça umutlu. Bu sayede bir süre önce yüksek maliyetler ve düşük ücret sebebiyle Mısır'a kayan yatırımların bile geri geleceğini düşünüyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, hükümetin üzerinde çalıştığı yeni teşvik sistemi hakkında bilgi verirken, "Yeni teşvik paketi sayesinde Türkiye, hem yerli hem de yabancı yatırımcı için cazip hale getirilecek." dedi. Nazım Ekren, getirilecek teşviklerin özellikle fabrikasını yurtdışına taşımayı düşünen şirketleri durduracağı görüşünde. Özellikle tekstilcilerin Mısır'a taşındıklarına işaret eden Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, şu değerlendirmelerde bulundu: "Eminim üzerinde çalıştığımız yeni teşvik paketi sonrasında Mısır'a giden yatırımcılar da geri dönecektir. Paket yatırımcı için cazip olacaktır. Bir de bu ülkedeki bürokratik engeller ve diğer işlemlerin fazla olması Türk girişimcisinin geri dönüşünü hızlandıracaktır."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=714268