Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İhale döküman bedelinden KDV alınıp alınmayacağı PDF Yazdır e-Posta
09 Kasım 2015

T.C.

AMASYA VALİLİĞİ

Defterdarlık   Gelir Müdürlüğü

 

 

 

Sayı

:

65771276-130[1-2015/2]-35

09/11/2015

Konu

:

İhale döküman bedelinden KDV alınıp alınmayacağı

 

 

 

 

 

 

 

 

            İlgide kayıtlı özelge talep formunuz ve eklerinden; Müdürlüğünüzce 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan … tarih ve … kayıt numaralı  hizmet alımı ihalesinde yüklenici firma olan ... İletişim Ltd. Şti. 'den alınan 100,00 TL tutarındaki ihale döküman bedelinin  katma değer vergisine (KDV) tabi olup olmadığı, tabi ise uygulanacak KDV oranı hakkında özelge talep ettiğiniz anlaşılmıştır.

             
            3065 sayılı KDV Kanununun 1/1 inci maddesinde; Türkiye’de ticari, sınai, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetlerin KDV ye tabi olduğu, 2 nci maddesinde teslimin, bir mal üzerindeki tasarruf hakkının malik veya onun adına hareket edenlerce, alıcıya veya adına hareket edenlere devredilmesi olduğu, 4 üncü maddesinde ise hizmetin teslim ve teslim sayılan haller ile mal ithalatı dışında kalan işlemler olduğu  bu işlemlerin  bir şeyi yapmak, işlemek, meydana getirmek, imal etmek, onarmak, temizlemek, muhafaza etmek, hazırlamak, değerlendirmek, kiralamak, bir şeyi yapmamayı taahhüt etmek gibi, şekillerde gerçekleşebileceği  hüküm altına alınmıştır. 

             

            Buna göre, KDV’nin konusunu ticari, sınai, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde Türkiye’de yapılan teslim ve hizmetler oluşturduğundan, özelge talep formunuzda belirtmiş olduğunuz 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan … tarih ve … kayıt numaralı  hizmet alımı ihalesinde Müdürlüğünüzce tahsil edilen ihale döküman bedelinin katma değer vergisine tabi tutulması gerekmektedir.

 

             
            Bilgi edinilmesini rica ederim.