Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
2016 MART AYINA AİT SİGORTA PRİMİ ÖDEMESİ HK SGK Duyurusu PDF Yazdır e-Posta
03 Mayıs 2017

Image

2016-Aralık ve 2017- Ocak, Şubat aylarında yararlanılmış olan prim erteleme hakkından dolayı, asgari ücret desteği kullanamamış olan işverenlerin, bu aylara ilişkin haketmiş oldukları asgari ücret destek tutarları 2017-Mart ayında tahakkuk eden prim borcundan mahsup edilerek kullandırılmış ve banka ekranlarına da hak edilmiş olan asgari ücret desteği düşüldükten sonra kalan bakiye yansıtılmıştır.

SGK, yayımlamış olduğu 2 Mayıs 2017 tarihli Duyurusunda;

2016-Aralık ve 2017-Ocak, Şubat aylarında, asgari ücret desteğine esas gün sayısının 20,70 TL ile çarpımı sonucu bulunan tutarın sırasıyla 2017- Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendiği ve bu erteleme nedeniyle 2016-Aralık ve 2017- Ocak, Şubat aylarında erteleme nedeniyle borç tahakkuku kalmayan işverenlerin hakettikleri asgari ücret desteğini kullanamadıkları,

Ancak, işverenlerin ilgili dönemlerde prim ertelemesinden dolayı kullanamadıkları asgari ücret destek tutarının 2017-Mart döneminde tahakkuk eden prim borçlarından mahsup edilerek kullandırıldığı ve bankaya yansıtılan borç tutarının asgari ücret desteği mahsup edildikten sonra kalan tutarın ödenecek tutar olduğu belirtilmiştir.

Söz konusu Duyuruya aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.