Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
ŞİRKET İÇİ KULLANIMLAR İÇİN FATURA DÜZENLENMESİ GEREKİR Mİ PDF Yazdır e-Posta
10 Mayıs 2017

Image

(13.06.2016 tarih ve 78650 sayılı özelge)

Özelge talep formundan, şirketin hazır giyim eşyası imalatı ve ticareti faaliyetinde bulunduğu, merkez adresinde şube olarak faaliyet gösterecek bir kafeterya açılacağı, kafeteryada yiyecek ve içecek satışı yapılacağı, ayrıca şirketin misafirlerine temsil ağırlama mahiyetindeki ikramların olacağından bahisle söz konusu temsil ağırlama niteliğindeki kullanımlar için, kafeteryadan kullanım gerçekleştikçe hasılatın ve karlılığın doğru bir şekilde takibi amacıyla şube stoklarından merkez için kullanılan temsil ağırlama şeklindeki kullanımların şubeden merkeze fatura düzenlenmek suretiyle belgelendirilmesinin zorunlu olup olmadığı hususunda görüş talep edildiği anlaşılmaktadır.

Şirketin merkez adresinde şube olarak faaliyet gösterecek kafeteryadan şirketin misafirlerine yapılacak temsil ağırlama mahiyetindeki kullanımlar için Vergi Usul Kanunu’nda yer alan belgelerden herhangi birinin düzenlenmesine gerek bulunmamaktadır.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.