Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
ŞİRKET KURULUŞUNDAN ÖNCE ALINAN VE ŞİRKETE DEVREDİLEN SABİT KIYMETLER İÇİN BELGE DÜZENİ NE OLMALIDIR? PDF Yazdır e-Posta
09 Mayıs 2017

Image

(31.10.2016 tarih ve 3 sayılı özelge)

Özelge talep formunda yer alan bilgiden, yeni gelir vergisi mükellefi olunduğu, mükellefiyetin başlangıcından önce işte kullanılmak üzere alınan 3 adet makinenin gelir vergisi mükellefi olduktan sonra işletmeye kaydetmeden tek ortaklı sahibi bulunulan şirkete gider pusulası karşılığında devredildiği, vergi dairesinin ise makineleri şahsın mükellefiyeti bulunduğu için fatura düzenleyerek satması gerektiğini belirtiği anlaşılmaktadır.

Mükellef olmadan alınan ve mükellef olduktan sonra da işletme kayıtlarına girmeyen ve işletmede kullanılmayan makinelerin, ortağı olunan şirket tarafından Vergi Usul Kanunu’nun 234. maddesi uyarınca gider pusulası düzenlenerek satın alınması gerekmektedir.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.