Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İŞE BAŞLAMADAN ÖNCE ALINAN DEMİRBAŞ İÇİN YÜKLENİLEN KDV İNDİRİM KONUSU YAPILABİLİR Mİ? PDF Yazdır e-Posta
02 Mayıs 2017

Image

(22.08.2016 tarih ve 9 sayılı özelge) İlgide kayıtlı özelge talep formunda yer alan bilgilerden, Şubat/2016 tarihinde faaliyete başlandığı, bir önceki yılda işyeri ile ilgili alınan demirbaşlara ilişkin KDV’nin indirim konusu yapılıp yapılamayacağı ve amortisman uygulanıp uygulanamayacağı hususlarında görüşü talep edildiği anlaşılmaktadır.

İndirim hakkı, vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını aşmamak şartıyla ilgili vesikaların kanuni defterlere kaydedildiği vergilendirme döneminde kullanılabilmektedir.

Satın alınan demirbaşlar için 2015 yılında fatura düzenlenerek vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu, buna göre faaliyete başlanılan 2016/Şubat döneminde ilgili takvim yılı aşılmış olduğundan söz konusu faturada yer alan KDV’nin indirim konusu yapılması mümkün değildir.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.