Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
UFRS 15 - CFO'LARIN ENDİŞE DUYDUĞU 10 KONU PDF Yazdır e-Posta
10 Mart 2017

Image

Yeni Hasılat Standardının, EBITDA (FAVÖK- Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) başta olmak üzere şirketlerin sistemleri ve süreçleri üzerinde önemli etkileri olabilir. Ancak bu standardın uygulanması, şirketlere farklı fırsatlar da sunabilir.

"Her gün müşterilerden UFRS 15'e geçiş projelerinin başlangıçta düşündükleri kadar sorunsuz gitmediğini ve buna şaşırdıklarını belirten telefonlar alıyorum.

Neden? Bunun sebebi, ya sözleşme vadelerini beklenenden daha geniş bir aralıkta belirlemiş olmaları ve böylece UFRS 15'in etkilerinin beklenenden fazla olması veya yeni standardın yarattığı ticari fırsatları hafife almış olmaları."

KPMG İngiltere Muhasebe Danışmanlığı Hizmetleri Lideri Nick Chandler, CFO'ların yeni hasılat standardının gereklilikleri hakkında neden endişe duymaları gerektiği konusundaki görüşlerini ve olası bir kriz durumunu engellemek için ipuçlarını paylaştı.

UFRS Blog yazısının ingilizcesi için tıklayınız.

CFO'ların endişe duyması gereken 10 konuya Türkçe olarak buradan da ulaşabilirsiniz.

UFRS 15'e geçiş için faydalı araçlar

Yeni standarda sorunsuz geçiş için yararlanabileceğiniz KPMG' nin hazırladığı pratik rehbere buradan ulaşabilirsiniz.(sahife İngilizcedir) KPMG

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.