Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
2016 YILINDA KULLANILAN TİCARİ DEFTERLERİN 2017 YILINDA KULLANILMASI MÜMKÜN MÜDÜR? PDF Yazdır e-Posta
29 Ocak 2017

Image

Hesap dönemi takvim yılı olan (1 Ocak-31 Aralık) tacirlerin, 2016 yılında kullandıkları yönetim kurulu karar defterinde, yevmiye defterinde, envanter defterinde veya defteri kebirde yeterli yaprak varsa bunları 2017 yılında da kullanmaları mümkündür. Bunun için yapılması gereken işlem, söz konusu defterleri 1 Ocak-31 Ocak 2017 döneminde ve en geç 31 Ocak 2017 günü mesai saati bitimine kadar notere ibraz ederek onay yenileme işlemini yerine getirmektir.

Onay yenileme işlemi tacirler tarafından yaptırılması zorunlu olmayan ancak yeterli yaprakları bulunan defterlerin izleyen hesap döneminde de kullanılmasına olanak tanıyan bir onay türüdür. Onay yenileme işlemi, kapanış onayına tabi olmayan envanter defteri ile defteri kebir bakımından açılış onayı yerine, kapanışa tabi olan yönetim kurulu karar defteri ve yevmiye defteri için de hem açılış hem de kapanış onayı yerine geçmektedir.

Yönetim kurulu karar defterinde, yevmiye defterinde, envanter defterinde veya defteri kebirde yeterli yaprağı bulunan tacirler eğer 2017 yılında kullanacakları yeni defterlerin açılış onayını 31.12.2016 günü mesai saati bitimine kadar yaptıramamışlarsa bu durumda 2016 yılında kullandıkları defterlerini 31.01.2017 günü mesai saati bitimine kadar notere ibraz edip onay yenileme işlemini yaptırarak 2017 yılında kullanabilirler. Özkan Arslan Yaklaşım/Ocak 2017 / Sayı: 289

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.