Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAVI MUAFİYET BAŞVURUSUNA İLİŞKİN DUYURU PDF Yazdır e-Posta
30 Aralık 2016

Image

22 Aralık 2015 Tarihli ve 29570 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile yapılan değişiklik uyarıca; Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin Geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri çerçevesinde ilgili kamu kurumlarından lisans belgesi almaya hak kazananların Kurumumuza muafiyet başvurusu yapmasına ilişkin son tarih olan 31/12/2014 tarihi 31/12/2016 olarak değiştirilmiştir. 

Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında sayılan tüm şartları 31/12/2016 tarihine kadar sağlamayacak olanlar sınav muafiyet başvurusunu 31/12/2016 tarihine kadar Kurumumuz resmi internet sitesinde yer alan başvuru linkinden yapabilirler.

Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasından sayılan tüm şartları taşıyanlar yetkilendirme başvurularını “Eğitim ve Yetkilendirme Bilgi Sistemi” üzerinden yapmaları gerekmektedir.

Diğer taraftan daha önce elektronik ortamda sınav muafiyet başvurusu yapanların tekrar başvuru işlemi yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

Kurul Kararına esas teşkil yönetmelik maddesi aşağıda bilginize sunulmuştur..

Resmî Gazete Tarihi: 26.12.2012 -Resmî Gazete Sayısı: 28509

Denetçilere ilişkin geçiş hükümleri

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bağımsız denetçi olmak için 14’üncü madde uyarınca aranan diğer şartlar saklı kalmak kaydıyla;

a) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce ilgili mevzuatına göre kamu kurumlarından bağımsız denetime ilişkin lisans belgesini sınav sonucunda veya mevzuatında sınava ilişkin olarak tanınan istisnadan faydalanarak almaya hak kazanmış olanlar için,

b) Kamu kurumları tarafından, 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlandığı 2/11/2011 tarihinden önce ilan edilen bağımsız denetçiliğe ilişkin sınavlar ile bunlara ilişkin 31/12/2012 tarihine kadar yapılacak tamamlayıcı sınavlar neticesinde lisans belgesi almaya hak kazananlar için, Sigortacılık ve özel emeklilik mevzuatına ilişkin sınav konuları hariç olmak üzere ve (Değişik ibare:RG-22/12/2015-29570) 31/12/2016 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde 16 ncı maddede öngörülen sınav şartı aranmaz. Selahattin İpek http://www.dt-audit.com

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.