Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SOL KOLU ENGELLİ OLAN KİŞİ OTOMATİK VİTESLİ ARACI ÖTV’SİZ ALABİLİR Mİ? PDF Yazdır e-Posta
01 Ocak 2017

Image

ÖTV Kanunu’nda bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından, beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı vergiden müstesnadır.

Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği’nin yürürlüğe girdiği 01.05.2015 tarihinden itibaren, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilmiştir.

Tebliğdeki ifadeler birbiri ile çelişir gibi görünse de yukarda belirttiğimiz özelgede de belirtildiği üzere sol kol ampüte bir kişinin diğer şartları da haiz olmak kaydıyla otomatik vitesli aracı alımında ÖTV istisnası söz konusu olabilecektir. Abdullah ARMAĞAN E-Yaklaşım / Kasım 2016 / Sayı: 287

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.