Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLER İLE İLGİLİ YILLIK İADE TALEBİ İÇİN SON TARİH 26 ARALIK! PDF Yazdır e-Posta
16 Aralık 2016

Image

2016 yılı indirimli orana tabi işlemleriyle ilgili iade talebinde bulunmak isteyen mükelleflerin iade talebini en geç Kasım 2016 dönemine ilişkin olarak 26.12.2016 tarihinde verecekleri KDV beyannamesi ile yapmaları gerekmektedir.

Konuya ilişkin düzenlemeler KDV İadesi Genel Uygulama Tebliğinin 3.1.2 bölümünde yapılmıştır.

Buna göre indirimli orana tabi işlemlerden doğan iade alacağının yılı içinde mahsuben iade edilemeyen kısmı, izleyen yıl içinde mükellefin isteğine bağlı olarak nakden veya mahsuben iade edilebilir.

İade talebi en erken izleyen yılın Ocak dönemine ait olup Şubat ayı içinde verilecek, en geç Kasım dönemine ait olup Aralık ayı içinde verilecek KDV beyannameleri ile yapılabilecektir. (Üç aylık vergilendirme dönemine tabi olan mükelleflerde iade talebi en erken izleyen yılın ilk üç aylık, en geç üçüncü üç aylık vergilendirme dönemlerine ait beyannamelerle yapılabilecektir.) Yöntem YMM

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.