Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İRSALİYELİ FATURA KULLANAN FİRMA, AYRI İRSALİYE VE FATURA DA KULLANABİLİR Mİ? PDF Yazdır e-Posta
03 Temmuz 2016

Image

Firma irsaliyeli fatura kullanmaktadır, ancak ihtiyaç olur diye ayrıca irsaliye de bastırmıştır. Genelde irsaliyeli fatura kullanıyor ancak bazen önce irsaliye kesiyor sonra bu irsaliyeleri irsaliyeli fatura ile faturalandırıyor ve üzerinde ilgili irsaliye tarih ve numaraları belirtiliyor, sakıncası var mıdır?

 

232 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre, mükellefler, faaliyetleriyle ilgili olarak irsaliyeli fatura kullanmalarının yanı sıra, fatura ve sevk irsaliyesini ayrı ayrı da kullanabilmektedirler. Buna göre yaptığınız uygulamada bir sakınca olmadığını düşünüyoruz. Ancak sadece irsaliye düzenlenerek sevk ettiğiniz mallar için fatura bastırıp, irsaliyeli fatura yerine bastıracağınız bu faturaları kullanmanız tebliğ hükümlerine daha uygun olur. Yaklaşım Dergisi.

 

Bu makalede yer alan açıklamalar, yazarının konu hakkındaki kişisel görüşünü yansıtmaktadır. Makaledeki bilgi ve açıklamalardan dolayı Özdoğrular smmm ltd. şti /Mehmet Özdoğru ve/veya ozdogrular.com./com.tr' ye sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.