Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
ÜCRET BORDROSUNUN İMZALATILMASI ZORUNLU MUDUR? PDF Yazdır e-Posta
30 Haziran 2016

Image

Ücret bordrosu, işçilere ödenecek ücreti ve yapılan yasal kesintileri gösteren, daha çok tüm çalışanların yer aldığı icmal bordrodur. İş Kanunu’nda ücret bordrosunun işçilere imzalatılmasına ilişkin bir düzenleme yer almıyor. İş Kanunu’nun 37. maddesine göre işveren, işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir, imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorunda.

Ücret bordrosunda yer alması gereken hususlar 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili mevzuatında yer almakta olup, makbuz mukabilinde veya banka aracılığıyla yapılan ödemelerde imza şartı aranmamaktadır.

Buna göre, ücretleri banka aracılıyla ödenen işçiler için ücret hesap pusulası düzenlenip, bir nüshasının imza karşılığı kendilerine verilmesi yeterli olup, ayrıca ücret bordrolarının imzalatılması gerekmiyor. Yaklaşım / Temmuz 2016 / Sayı: 283

 

YİNEDE SİZ İMZALATIN(BU KONUDA FARKLI GÖRÜŞLER VAR) ÖZDOĞRULAR

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.