Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
LİMİTED ŞİRKET ORTAKLIK PAYLARININ DEVREDİLDİĞİNDEN SONRADAN HABERDAR OLUNMASI PDF Yazdır e-Posta
30 Haziran 2016

Image

Limited şirket sermaye payının devri yazılı şekilde yapılır ve tarafların imzaları noterce onaylanır. Şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse, esas sermaye payının devri için, ortaklar genel kurulunun onayı şattır. Devir bu onayla geçerli olur.

Şirket sözleşmenizde esas sermaye payının devri için ortaklar genel kurulunun onayının aranmayacağına ilişkin hüküm yok ise ortakların pay devri için ortaklar genel kurulunun onayının aranması, bunun içinde ortaklar genel kurulunun karar alması, genel kurul toplantısı için de ortaklara çağrı yapılması gerekiyor (6102 sayılı TTK Md. 617).

Şirket sözleşmesinde aksine hüküm bulunmamasına rağmen, ortaklık paylarının devri ile ilgili olarak ortaklar genel kurul toplantısı yapılıp onay alınmamış ise devir işlemi geçersiz olur. Toplantı yapılmış olmakla birlikte size çağrı yapılmamış ise toplantının çağrının usulüne göre yapılmadığını ileri sürerek, iptal davası açabilir. yaklaşım

Bu makalede yer alan açıklamalar, yazarının konu hakkındaki kişisel görüşünü yansıtmaktadır. Makaledeki bilgi ve açıklamalardan dolayı Özdoğrular smmm ltd. şti /Mehmet Özdoğru ve/veya ozdogrular.com./com.tr' ye sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.