Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNİN AYLIK PRİM HİZMET BELGESİ VERİLMESİNE VE PRİMLERİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN YÖNETMELİK YAYIMLANDI PDF Yazdır e-Posta
01 Haziran 2016

Image

29 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelikle, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin Aylık Prim Hizmet Belgesinin düzenlenmesi, verilmesi ve saklanması başlıklı 102 nci maddesi ile Sigorta Primlerinin Ödenme Süresi ve Erken Ödeme başlıklı 108 inci maddesinde düzenlemeler yapılarak İşveren Uygulama Tebliği ile uyumlu hale getirilmiştir.

 

5510 sayılı Kanunun 86ncı maddesinde Aylık Prim Hizmet Belgesi düzenlenmesine ilişkin hükümler bulunmakta ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasların da Yönetmelikle düzenleneceği belirtilmektedir. Uygulamada olan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ile bu yönde düzenlemeler yapılmış olmakla birlikte aynı konuda düzenlemeler içeren İşveren Uygulama Tebliği’nde daha detaylı düzenlemeler yapılmıştı.

 

Yapılan Yönetmelik değişikliği ile Tebliğ ile düzenlenmiş bulunan hususlar Yönetmeliğin 102 ve 108inci maddesi içeriğine işlenmiş olup, özellikle 4-c sigortalıları ve 5434 sayılı yasa kapsamında iştirakçi (memur) çalıştırmakta olan Kamu işverenleri açısından detaylı hükümlere yer verilmiştir.

 

Bu çerçevede cari dönem APHB’leri eskiden olduğu gibi özel sektör işverenlerince takip eden ayın 23’üne, kamu işyerleri için ise takip eden dönemin 7’sine kadar e-sigorta kanalıyla verilmeye devam edilecektir.

 

Ancak işverenlerin toplu iş sözleşmesinden, işe iade davasından vb. kaynaklı bir sebeple geçmişe yönelik ödeme yapmaları halinde uyulacak usul ve esaslar için Yönetmeliğin 102 ve 108inci maddelerindeki hükümlere uymaları idari para cezası ile karşılaşmamaları açısından önem arz etmektedir. pwc

 

Söz konusu Yönetmelik değişikliğine aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.