Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi Borçlusunun Kardeşine Yaptığı Daire Satışı Geçersiz Sayılabilir mi? PDF Yazdır e-Posta
30 Mayıs 2016

Image

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 27. maddesine göre, amme alacağını (vergi borcunu) ödememiş borçlulardan, süresinde veya hapsen tazyikine rağmen mal beyanında bulunmayanlarla, malı bulunmadığını bildiren ya da beyan ettiği malların borcuna yetmediği anlaşılanların ödeme süresinin başladığı tarihten geriye doğru 2 yıl içinde veya ödeme süresinin başlamasından sonra yaptıkları bağışlamalar ve ivazsız tasarruflar hükümsüzdür (geçersizdir).

Bu bağlamda, 6183 sayılı Kanun’un 28. maddesine göre, üçüncü dereceye kadar (bu derece dahil) kan hısımlarıyla, eşler ve ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) sıhri hısımlar arasında yapılan ivazlı (bedel karşılığı) tasarruflar bağışlama sayılmaktadır.

Kanun’un 24. maddesine göre de amme borçlusunun yukarıda belirtilen tasarruf ve muamelelerinin iptali için Maliye tarafından dava açılabilir. /Yaklaşım


 

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.