Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
6704 Sayılı Torba Kanunla Sosyal Güvenlik Mevzuatında Yapılan Düzenlemeler PDF Yazdır e-Posta
27 Nisan 2016

Image

26 Nisan 2016 tarihli, 29695 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6704 sayılı Torba Kanunla yapılan düzenlemeler uyarınca;

i) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununa eklenen Ek 5 inci Maddede belirtilen şartları taşıyan işsiz kişilerin istihdam edilmesi halinde asgari ücret üzerinden hesaplanacak sigorta primi işveren hissesinin tamamı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

ii) Herhangi bir sosyal güvencesi olmayıp, hane halkı kişi başına düşen gelir tutarı asgari ücretin üçte birinden fazla olması nedeniyle genel sağlık sigortası (GSS) prim borcu tahakkuk ettirilen kişilerin 25 yaşını doldurdukları tarihe kadar olan GSS prim borçları silinecektir.

iii) 65 yaş aylığına hak kazanmada esas alınan gelir kriterinin tespitinde ilgili kişinin kendisine ve eşine ait gelir toplamı esas alınacaktır.

 

26 Nisan 2016 tarihli, 29695 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6704 sayılı Torba Kanunla işverenleri, GSS sigortalılarını ve sosyal yardım alanları ilgilendiren bazı değişiklikler yapılmıştır.

1) İşverenlere Yönelik Yeni Sigorta Primi Teşviki

Söz konusu Kanunun 11 inci maddesiyle sosyal yardımlardan faydalanan kişilerin istihdamını hedef alan yeni bir istihdam teşviki kabul edilmiştir.

Sigortalılarda Aranan Şartlar

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununa getirilen ek 5 inci madde ile sağlanan söz konusu teşvikten yararlanabilmek için istihdam edilecek sigortalıların;

- İşe başladığı tarihten önceki son bir yıl içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulu tarafından belirlenen nakdî düzenli sosyal yardımlardan en az bir defa yararlanmış olanların ikamet ettiği hanede 5510 sayılı Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin(1) numaralı alt bendi kapsamında bulunması, yani gelir testi sonucu hanedeki kişi başı gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması,

- Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsizler arasında olması,

koşullarının bir arada bulunması gerekmektedir.

İşverenlerde Aranılan Şartlar

İşverenlerin teşvikten faydalanabilmesi için;

- Özel sektör işyeri olması

- Sigortalıları işe alındıkları yıldan bir önceki takvim yılında işyerinden bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısının ortalamasına ilave olması,

- Cari dönem aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresinde verilmesi

- Tahakkuk eden cari ay primlerinin zamanında ödenmesi,

- Sigortalının işe alındığı işyerinden vadesi geçmiş prim aslı, gecikme zammı ve cezası ile idari para cezası borcu olmaması

Şartları aranacaktır.

Ayrıca, işyerinde kayıtdışı istihdam yaptığı tespit edilen işverenlerin söz konusu teşvikten bir yıl süreyle faydalanması mümkün olmayacaktır.

Teşvikten Faydalanamayacak İşyerleri ve Sigortalılar

- 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası kapsamındaki işyerleri,

- Sosyal güvenlik destek primine tabi sigortalılar

- Yurtdışında çalışan sigortalılar

teşvikten faydalandırılmayacaktır.

Teşvik Tutarı

Söz konusu teşvik, asgari ücret üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarın tamamı kadar olacaktır.

Söz konusu teşvik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinden karşılanacaktır.

Teşvik Süresi

Koşulları taşıyan sigortalının işe başladığı tarihten itibaren bir yıl süreyle teşvikten faydalanılacaktır.

Bakanlar Kurulu bu süreyi bir yıl daha uzatabilecektir.

2) 25 yaşına kadar olan GSS Prim Borçlarının Silinmesi

6704 sayılı Kanunun 19 maddesi ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen geçici madde ile 5510 sayılı yasanın 60ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında olup, herhangi bir sosyal güvenceleri olmadığı ve hane halkı kişi başına düşen gelir tutarları asgari ücretin üçte birinden fazla olduğu için GSS prim borcu tahakkuk ettirilen kişilerin 25 yaşını doldurdukları tarihe kadar olan borçları silinecektir.

Ancak, maddenin yayımlandığı tarihe (26 Nisan 2016) kadar söz konusu süreler için ödenmiş olan primler ise iade ve mahsup edilmeyecektir.

3) 65 Yaş Aylığı Gelir Kriterinin Tespitinde Yapılan Değişiklik

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinde muhtaç kabul edilme şartı olarak hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartı aranıyorken yeni düzenleme ile kişinin kendisine ve eşine ait her türlü gelir toplamı esas alınmak suretiyle kişi başı aylık ortalama gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartı getirilmiştir. Böylece, hane içinde kişinin kendisi ve eşi dışındaki kişilerin gelirleri, asgari ücretin 1/3 tutarı hesaplanırken dikkate alınmayacağından aylık bağlanma koşulu kolaylaştırılmıştır.

Yine 2022 sayılı Kanunun Engellilere bağlanacak aylıkları düzenleyen 2 nci maddesinin dördüncü fıkrasının ikinci cümlesinde yapılan değişiklikle başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli olduklarını sağlık kurulu raporuyla kanıtlaması şartına, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna aylık veya gelir sahibi olarak ya da uzun vadeli sigorta kollarından sigortalı olarak kayıtlı olmamaları ve hane içi kişi başına gelirin net asgari ücretin 1/3 ünden az olması şartları da eklenmiştir.

4) Yürürlük Tarihi

Kanunun tüm maddeleri yayımı tarihi olan 26 Nisan 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girmekle birlikte, istihdam teşvikinin uygulamaya girebilmesi için alt mevzuatın çıkartılması ve bilgi işlem altyapısının oluşturulması gerekmektedir. pwc

Söz konusu Kanuna aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.