Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SGK’da tescil edilmiş veya edilecek işyerlerinin “e-Bildirge Şifreleri” e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilecek PDF Yazdır e-Posta
03 Mart 2016

Image

İşveren veya yetkilendirmiş olduğu kişilere e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresi kapalı zarf içerisinde işyerinin tescilli olduğu SGK Müdürlüklerinde teslim edilmekte iken, yeni uygulama ile yetkili kişiye, e-Devlet sistemi üzerinden bütün işyerleri için e-bildirge kullanıcı kodu ve şifrelerine ulaşabilme imkanı getirilmiştir.

SGK’ nın 02/03/2016 tarihli Duyurusuna göre;

Daha önce işverenlerin yükümlülüklerini internet üzerinden yerine getirebilmeleri için işveren veya yetkilendirmiş olduğu kişilere e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresi kapalı zarf içerisinde işyerinin tescilli olduğu üniteden teslim edilmekte iken, getirilen yeni uygulama ile işyeri tescil işlemi işlemini tamamlamış olan işverenlere veya yetkilendirdiği kişilere e-Devlet istemi üzerinden e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresine ulaşım imkanı sağlanmıştır.

Ayrıca, e-bildirge şifrelerinin bloke edilmesi, unutulması veya kaybolması halinde yeni şifre verilmeyecek olup, E-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilen e-bildirge şifreleri yeniden kullanılabilecektir.

Söz konusu Duyuruya aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.