Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Asgari Ücret Desteği İle İlgili 25 Soru-Cevap PDF Yazdır e-Posta
18 Şubat 2016

Image

SGK tarafından asgari ücret desteği ile ilgili merak edilenleri açıklamak üzere 25 soru ve cevaptan oluşan metin hazırlanarak işverenlerin bilgisine sunulmuştur.

27 Ocak 2016 tarihli, 29606 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6661 sayılı Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 17nci maddesi ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen Geçici 68inci madde de asgari ücret desteği ile ilgili düzenleme yapılmış, ayrıca SGK’ nın 2016/4 sayılı Genelgesi ile de uygulamanın usul ve esasları açıklanmıştı.

Bu defa, SGK tarafından asgari ücret desteğine ilişkin merak edilen hususlarla ilgili olarak 25 soru ve cevaptan oluşan bilgilendirme metni yayımlamıştır.

Söz konusu Asgari Ücret Desteği ile ilgili soru ve cevaplar metnine aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.