Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Karşılıksız çek için ödeme miktarı artırıldı PDF Yazdır e-Posta
24 Ocak 2016

Image

Bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar 1.200 TL'den 1.290 TL'ye çıkarıldı.

Resmi Gazete'nin 23 Ocak 2016 tarih ve 29602 sayısında yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Çek Defterlerinin Baskı Şekline, Bankaların Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktar ile Çek Düzenleme ve Çek Hesabı Açma Yasağı Kararlarının Bildirilmesine ve Duyurulmasına İlişkin Tebliğ'in 4'üncü maddesine göre, bankaların, süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için; karşılığının hiç bulunmaması halinde ödemek zorunda olduğu tutar 1.200 TL'den 1.290 TL'ye yükseltildi.

Aynı tebliğ ile yayım tarihi olan 20 Ocak 2010'dan önce yayımlanan tebliğlere göre bastırılan çeklerden ötürü muhatap bankanın süresinde ibraz edilen çekin karşılığının bulunmaması halinde her çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar da 700 TL'den 740 TL'ye çıkarıldı. Yaklaşım

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.