Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Mali tatil uygulamasında değişiklikler içeren 6661 sayılı Kanun Genel Kurulda kabul edildi. PDF Yazdır e-Posta
22 Ocak 2016

Image

Meclis Genel Kurulunda 14 Ocak 2016 tarihinde kabul edilen 6661 sayılı “Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 5604 sayılı “Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun”da bazı değişiklikler yapılmıştır.

- Mali tatil her yıl Temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil) uygulanmaktadır. Ayrıca mali tatilin sona erdiği günü izleyen 7 gün içinde biten kanuni ve idari süreler, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren 7. günün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılmaktadır. 6661 sayılı Kanun ile yukarıda yer verilen 7 günlük süre kısaltılarak, 5 güne indirilmektedir.

- Mali tatil uygulaması sebebiyle verilme süresi uzatılan beyannameler üzerinde gösterilen vergilerin ödeme süresi (aynı ay içerisinde kalmak kaydıyla), uzayan beyanname verme süresinin son gününden itibaren 3. günün mesai saati bitimine kadar uzamış sayılmaktadır. 6661 sayılı Kanun ile yukarıdaki “son gününden itibaren 3. günün” ibaresi “son gününü izleyen günün” şeklinde değiştirilmiştir.

- 6661 sayılı Kanun’la, özel tüketim vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi ile şans oyunları vergisi mali tatil kapsamı dışına çıkarılmaktadır.

Yukarıdaki hükümler 6661 sayılı Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecektir. E&Y

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.